به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از همدان، علی مالمیر، مدیر کل میراث فرهنگی و گردشگری استان همدان گفت: در جلسه شورای عالی ثبت ملی آثار میراث فرهنگی و گردشگری ۱۰ پرونده میراث معنوی استان همدان اراائه شد و همه آنها به ثبت ملی رسید.
او افزود: «"پرونده مهارت بافت قالی نهاوند"، فن پخت "خورشت ماست همدان" که پخت این غذا از گذشته مرسوم بوده و هم اکنون نیز به عنوان یکی از غذاهای سنتی همدان پخت میشود، "مراسم شکرگزاری سر زه روستای هیزج قهاوند" که قدمت این مراسم به بیش از هفتاد سال میرسد و در واقع نوعی جشن شکرگزاری است که هر ساله در اوائل اردیبهشت در کنار تنها چشمه روستا برگزار میشود؛ و در این مراسم با پخت شیر برنج، از نعمات الهی شکرگذاری میشود از جمله آثار ثبت شده در میراث معنوی کشور بودند.
مالمیر ادامه داد: " فن تهیه کلوا در روستای گوراب ملایر"، " فن تهیه نان گرده سنتی در همدان"، " فن تهیه ترشی گردو در تویسرکان"، " فن تهیه شربت پالوده در شهر لالجین " که یکی از شربتهای سنتی خانگی لالجین که در تابستان و ایام خاص و اعیاد از مهمانان با این شربت پذیرایی میشود، " مراسم شب عید قربان در روستای خورونده رزن" که این مراسم از دیر باز در شب عید قربان با روشن نمودن شمع و مشعل و انجام نذورات توسط زنان و مردان در تپه و کنار چشمه روستا انجام می شود" مراسم سینه زنی در شهر مهاجران شهرستان بهار " که سینه زنی در شهر مهاجران به شیوه متفاوت با استان برگزار می شود و سینه زنان بصورت حلقه و دایرهای در حالیکه از پشت کمر، دست یکدیگر را گرفتند با خم و راست شدن و نوحه خوانی سردسته به سینه زنی میپردازند؛ و " فن پخت آبگوشت کلم در همدان " ده اثر ثبت شده در فهرست آثار ملی است.
انتهای پیام/ا